Rekomendacijos #1: Jos Didenybės Drakonas, Naomi Novik

Taigi, ankstyvas rytas, ką tik baigiau skaityti šią nuostabią knygą. Antrą kartą. Jeigu tave domina drakonai, ar fantasy stilius, tikrai rekomenduočiau paskaityti šią knygą.

Iš dalies, ją būtų galima lyginti su „Eragonu“, bet tik todėl, kad rašoma panašia tema – apie drakonus. Internete radau nuomonių, kad „Eragonas“ – geriau. Man asmeniškai, skaičius abi knygas… Na, „Jos Didenybės Drakonas“ įdomesnis. Taip, sakyčiau „Eragone“ daugiau fantastikos, daugiau mistinių būtybių (kaip kad elfai), bet man Naomi veikalas artimesnis širdžiai. Kodėl? Gal realiau viskas atrodo, ir skaitydamas tikrai patiki, kad Napoleonas puolė Angliją su drakonais… :)

Stebina, kaip paprastai ir genialiai vaizduojamas drakonas – Temereiras. Tyras, nesuterštas mastymas. Tai tiesiog pakeri, ir verčia susimastyti. Taip pat labai pabrėžtos Lorenso manieros, etiketas. Skaitant atrodo keista, kad, pavyzdžiui, tarp tėvo ir sūnaus gali būti tokie… Keistai šalti, grynai etiketu grindžiami santykiai.

Ko jau ko, bet nuotykių knygoje tikrai netrūksta. :) Daug nepasakosiu, nes nenoriu per daug atskleisti. Pasakysiu tik tiek, kad viskas prasidėjo nuo to, kad Lorensas atėmė drakono kiaušinį iš prancūzų.

Tiesa, yra ir keletas minusų. Bet čia dėl prasto lietuvių kalbos vertimo. Tikriausiai visi labai skubėjo paleisti šią knygą lietuviškai, nes klaidų tai tikrai nemažai. Būna, pasitaiko, kad likusios viena, dvi klaidos. Bet čia jų tikrai daugiau… :/ Ir dar… Ant lietuviško vertimo su klaidomis parašyta autorės pavardė – Naomi Novak. Ne Novik, bet Novak. Tikrai, sorry, bet gėda… :(

Laukiu nesulaukiu sekančių šios serijos knygų lietuvių kalba. Tikėkimės, kad nebebus klaidų autorės pavardėje ir pačioje knygoje. :)

 

 

Asmeninis įvertinimas – 8/10.

 

O dabar… Miegot!..

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.4/10 (8 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Rekomendacijos #1: Jos Didenybės Drakonas, Naomi Novik, 9.4 out of 10 based on 8 ratings
Kategorijos: apžvalgos, Knygos, Rekomendacijos | Žymos: , , , , , .